Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povídka Zrcadlo

27. 1. 2014

Z mimozemské krásy tvor do zrcadla hledí. Zrcadlo je popraskané, chybí v něm mnoho částí, hyzdí jej řada rýh. V zrcadle tvor se jeví. Ošklivý je, napouchlé jsou mnoho jeho částí, jiné zase chybí úplně.

Duchovno mu chybí.

Mimozemšťan naň hledí a hruď jeho tíží žal. Žal z nekonečných hlubin času. Žal z nekonečného pohledu na naši rasu.

Kdy se zvednete? ptá se toho obrazu. Kdy si přestanete hrát s hlínou materialismu, se smrtícími zbraněmi?

Kdy zvednete se k duchovnímu poznání? Kdy navštívíte naše světy plné krásy?

Kdy?

Silná pěst uhodí do rozpraskaného zrcadla. Obraz pozemšťana přikrývá krvavé barvy tón.

My všichni jsme z jednoho stvoření, z jednoho zplození, v jednotě se uchovávající do jednoho ve  smrti navracejíc se. Proč to nemůžete pochopit?

Ruka opět uhodí do zrcadla a krev v ní se smísí se klem v puklinách. Obraz pozemšťana se rozčeří a na jeho místo se zjeví obličej zemské vědmy a světice.

Teprve teď nastává zemský čas. odpoví tvorovi. V planetě Zemi jsou všichni spojení s popraskanými rýhami zrcadla, které od věky věků tvoří zdejší lidský svět. Že je to jejích vlastní zrcadlo, zrcadlo jejích snů, tužeb a přání, to lidé ještě nevědí. Že oni samotní jsou správci svojí budoucnosti, to se teprve dozvědí. Zrcadlo mění každého tvora, jenž se v Zemi převtělí, ohýbá ho a z vesmíru jej vydědí. Bez spojení člověka a jeho zrcadla však není světa lidského. A proto je zrcadlo třeba opravit. Našimi společnými silami v našem světě v tomto čase plném slz.

Ale bolí to i nás, toto vaše stvoření! vykřikne mimozemťan. Proč? Proč proléváte tolik slz? Proč tolik bojujete? Za co a s čím?

My bojujeme za vás i za sebe. Však v pokřiveném světě plném slz, naše vlastní rány jak bumerang se vrací znovu k nám a zraňují naše srdce, rozbíjejí naše sny a přání mění v popel a prach. Tak ten svět nepevný a z písku stvořený je, v stínu neustále živořit nás nechává. Kdo pozvedne svou hlavu opět k nebesům, když nohy noří se mu do nepevného bláta a stahují ho dolů do stínů a strachu, do temnoty jeho vlastního zapomnění?

Kdo nalezne tu odvahu jít vstříc své vlastní smrti a proměně?

Kdo?

Zrcadlo popraskané pod dechem oné vědmy ztuhne a jeho rozlámané části se pomalu začínají znovu spojovat. Že je člověkem stejným jako já a ty, to nevíš. Že žila mnoha zemskými životy, to se teprve dozvídáš. Že jest člověkem mocným, to je jisté. Že prodlévá v onom světě plném slz, to každý ocení.

Anebo ne?

Otázkou zůstává, kdy ty sám nalezneš odvahu, podívat se do svého niterného zrcadla?

Otázkou zůstává, kdy ty sám zvedneš oči k nebesům?

Až teprve, když každý z nás opraví své vnitřní zrcadlo, až když bude schopný snést svůj obraz v něm, podívat se hluboko do sebe sama…

Až teprve tehdy, bude náš svět spasen.

Protože náš svět je zrcadlovým odrazem nás samotných.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Smekám před tebou

Sim,26. 3. 2014 21:22

Moc se mi líbí jak jisto napsala.:D Je to procítěné.Tenhle typ literatury se mi zamlouvá těším se na další.