Jdi na obsah Jdi na menu
 


CoMyJenVíme!?

13. 1. 2010

Film Co my jen víme!? představuje odklon od konvenčního “světonázoru”. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl – nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou tak v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvědčoval, že Země není středem vesmíru.

Je svět kolem nás, ten, který vidíme a cítíme, skutečný? Nebo existují i další reality, mnohem reálnější než ta jediná a obecně přijímaná? Co například ta realita, kterou našla Alenka za zrcadlem? Do hledání skrytých realit se pustil film Co my jen víme?! Příběh Amandy zavádí diváka do fantastického světa, v němž si hrdinka stále více uvědomuje nejistotu reálného světa. Amanda na této „cestě“ pochopí, že když se bude poctivě dívat pod povrch, a ne jen na něj, nebude její život už nikdy jako dřív. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních učitelů vysvětlujících realitu na základě nejnovějších objevů fyziky do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita.

Člověka odjakživa lákají tajemné, nepoznané a jistým způsobem úžasné věci. Naši prapředci si ze všech těch jevů, které nedokázali vysvětlit, vytvářeli různá náboženství. Za vším viděli tajemné síly, které ovládají tento svět a mysleli si, že když se k nim budou modlit, přinášet jim oběti nebo je jiným způsobem uctívat, získají si jejich náklonnost. Díky tomu se jim bude lépe dařit. Pak se na světě objevily osoby jako Ježíš Kristus nebo Buddha a položili základy víry v Boha. Jejich učení dalo lidem určitou základní morálku a pravidla společnosti. Ovšem lidská hamižnost a touha po moci si zase našly cestičku, převzala kontrolu nad křesťanstvím a dalšími náboženstvími a využila lidskou víru ku vlastnímu přepychu. Dnes, ve 21. století, díky naprosto nesmyslnému a zničenému učení víry od ní veřejné podvědomí civilizovaného světa ustoupilo. Ačkoliv se tím předešlo spoustě omylů, do podvědomí spousty z nás místo víry vstoupila beznaděj z nicotnosti a omezenosti tohoto světa. Jednou z šancí, jak se odprostit od této klece, je nahlédnout do starého, moderním světem zapovězeného učení.

Líbilo by se vám třeba hýbat silou vůle předměty, zapalovat je nebo je různě deformovat? Podívat se na libovolné místo a čas? Promluvit si se svým podvědomím a poznat tak lépe svůj život? Léčit lidi? Zbavit se strachu ze smrti? Nebo snad poznat místa, o kterých jste neměli ani tušení, že existují? To všechno zní jako v scénář brakového fantasy filmu. Vaše vědomí a vaše podvědomí se bude tomu všemu zuby nehty bránit uvěřit a sami se budete divit, jak těžké je se o něčem skálopevně přesvědčit. Tato stránka tedy pojednává o jevech, které vám (sice po troše úsilí) přinesou reálné výsledky. Pochopíte spoustu věcí, můžete se naučit ovládat skutečná umění, stačí jen, abyste chtěli a měli trochu trpělivosti.

V cestě vám ale bude stát vaše "tvrdohlavé" podvědomí, a i když na vlastní oči uvidíte velice přesvědčivé jevy, najde si nějaké přijatelnější vysvětlení než síla vaší nebo něčí vůle a schopnost ovládnout lidmi jen málo poznané možnosti. Já osobně tuto zatvrzelost podvědomí považuju za jakousi obrannou reakci proti příliš složitému světu. Našemu mozku se žije mnohem lépe, pokud pochopí některé základní principy tohoto světa, se kterými si vystačí, a ostatní jednoduše vyřadí a žije v částečně mylném domění uceleného jednoduchého světa.

Tento jednoduchý svět se ale pro leckteré může stát příliš těsný a omezený. Pokud jste to právě vy, kdo chce nahlédnout za hranici lidských jistot a objevit složitější, ale krásnější svět, jste tu správně. Přesvědčit své podvědomí nebude tak lehké, protože ho většina z nás nedokáže dokonale ovládnout. Je to jako když se říznete do prstu, taky chcete, aby už to nebolelo, ale ono to stejně bolí, váš mozek vám to za vaši nepozornost neodpustí. Zrovnatak i když uvidíte přesvědčivý důkaz existence některého z jevů a budete si myslet, že už je vše jasné a snažit se tomu uvěřit, vaše podvědomí se bude stejně bránit a chránit vrozené reflexy vaší mysli. Když ale budete stát o poznání, ani vaše podvědomí vám nakonec nezabrání a vy objevíte věci, které se snad ani nedají popsat slovy...

Na závěr bych chtěl dodat, že žádný z těchto jevů vlastně nepopírá fyzikální zákony a např. když se vám podaří silou vůle pro nějaký předmět překonat gravitaci a zvednout ho, neznamená to, že gravitace neexistuje. Tyto záležitosti jsou spíše nad rámec nám známým zákonům a ani tak je nepopírají...

Doporučují tento film shlédnout

Film si můžete stáhnout pod tímto návodem:

Klikněte na stránku:            http://www.czshare.com

 - Po najeti stránky, klikněte nahoře na tlačítko zaregistrovat se , vyplňte

   potřebné údaje.

 - Po zaregistrování se přihlaste do systému.

 - Pak je nutné pro stahování dobít kredit s určitým limitem. Např. já používám

   "chci dobít kredit pomocí sms" 

 - Pak budete pokračovat podle instrukcí. Dle tabulky si vyberete tarif. Tento

   dokument má 1 000MB takže budete muset nabít kredit za 50kč. Ale osobně  

   doporučují pokud hodláte stahovat více věcí dobit kredit za 99,-Kč získáváte

   tak 40 0000MB na stahování.

Pokud si dobijete kredit můžete začít stahovat. Klikněte na tlačítko

">> > Vyhledávání souborů"

Dokument má název  "co my jen vime" pak už ho jen stanete.

Přejí hezkou podívanou.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co my jen víme

Eva Grabovská,14. 1. 2011 14:49

Film je úžasný, měl by ho vidět každý a něco si z toho odnést...